MortenTimm Pleje - Morten Timm - Handmade Danish JewelryMorten Timm – Handmade Danish Jewelry

MortenTimm Pleje

Viden om dine MortenTimm smykker

På alle ting sætter tiden sine spor. Dette gælder også for dine smykker. Dine smykker har brug for, at blive behandlet med omtanke, så du kan nyde dem så længe som muligt, ligesom andre ting, du kan lide og holder af. Så vær opmærksom på, hvordan du behandler dine smykker og hvornår og hvor du bærer dem.

Afhængigt af hvor tit og i hvilke situationer du går med dine smykker, vil der fremkomme slid på smykket og dets oxydering. Oxydering er en overfladebehandling, som de fleste smykker får, for at få smykket til at se mere glansfuldt ud, men også for, at give smykket en længere holdbarhed. Oxydering er ikke en gyldig årsag til reklamation, da det er en naturlig form for slidtage, når du går med dit smykke. Dette gælder smykker uanset om materialerne er ægte eller ikke. Oxydering fremkommer på smykket og får det muligvis til at se lidt mørkere ud. Når oxyderingen er startet, vil du ved f.eks. forgyldte smykker komme til, at ane en kobberfarvet tone, og ved forsølvet smykker enten et kobber- eller messingfarvet skær.

Du kan gøre dit for, at dine smykker ser flotte ud i en længere periode. Det kræver ikke så meget. Nedenfor vil du kunne læse nogle gode råd til, hvad du kan stille op for, at forlænge dit smykkes holdbarhed og smukke look.

Bær aldrig dine smykker under forskellige aktiviteter, som sport, arbejde, bad eller søvn. Ting som rengøring, badning, svømning, madlavning, søvn og sport slider på dine smykker. Dette er unødvendigt slid, da du i det forskellige aktiviteter ikke har brug for, at have dine smykker på. Så tag dem hellere af og lad dem undgå slidtage, så de er flotte i de situationer, hvor du skal vise dem rigtigt frem.

Under f.eks. rengøring er det også vigtigt, at du ikke bærer dine smykker, da de risikere at komme i kontakt med kemikalier, som er yderst skadeligt for dine smykker. Ting du skal være opmærksom på, at dine smykker ikke kommer i kontakt med er: creme, make-up, hårlak, parfume og andre stylingprodukter. Et godt råd kunne være, at style dig først og tage dine smykker på, som det sidste inden du går ud af døren. På den måde, vil du skåne dine smykker for unødvendigt slid. Disse produkter kan gøre dine smykker mere matte, mørke og glansløse, og dette er selvfølgelig meget uønsket for dine smykker. Efter et arrangement med mange mennesker eller høj luftfugtighed i tætte lokaler, vil det også sætte sig sved på dine smykker. Tør dem derfor af efter brug og rens evt.

Undgå fysiske stød på dine smykker. Smykker er sommetider skrøbelige overfor slag.

Du kan rense dine smykker, men her skal du være yderst omhyggelig. Perler kan være lidt besværlige at holde rene og fine. Når du renser perler og sten, kan det foregå med en våd klud evt. med en meget mild sæbe. Perler må dog ikke påføres opløsningsmidler, parfume, sæbe og andre kemikalier.

Andre perler og former for sten, er dog ret hårdføre og kan fint tåle forskellige former for rensemidler. Vi vil dog anbefale stadig, at bruge en klud vredet op i lunkent vand. Hvis det ikke er nok, kan du så evt. prøve med noget mild sæbe og tørre efter med vand så alt sæben kommer af igen. Derefter kan du pudse dem op med en tør blød klud.

Udover at være omhyggelig med, hvornår du bærer dine smykker og hvordan du plejer dem, kan din måde at opbevarer dine smykker også gøre noget for smykkets holdbarhed. Vi anbefaler, at du opbevarer dine smykker i et tæt lukket smykkeskrin eller en stofpose. Ved at følge dette råd, undgår dine smykker at blive udsat for sollys og luft og derved afblegning eller andre former for misfarvning. Sølvsmykker er specielt udsat, når det gælder sollys og luft. De risikere at blive mere mørke. Lad dine smykker ligge i stuetemperatur.

Hvis du lader dine smykker ligge i en stor samling, er der større chancer for, at de bliver ridset. Sørg derfor for at undgå dette. Du kan enten hænge dem på et smykkestativ eller opbevare dem i hver sin smykkepose. Opbevar ikke dine smykker i badeværelset, da luftfugtigheden vil misfarve dine smykker.

Efter alle disse råd skal du dog ikke glemme at smykker er til for at blive brugt. For at fuldføre dit look til hverdag og fest og for at sætte prikken over i’et. Smykkerne skal bruges, men bliver som alt andet slidt med tiden.

Er du i tvivl, kan du altid kontakte en guldsmed og få gode råd der. Husk at vi afgiver en hvis mængde syre gennem vores hud, og dette er forskelligt fra person til person. De guldfarvede og sølvfarvede kugler vil ofte blive mørkere, hos personer der afgiver mere syre i huden.

Nyd dine smykker fra MortenTimm . Og husk: Det er med Smykker som med Kærlighed. Med god pleje holder begge dele længere.

Hvordan bruges dit MortenTimm Smykke.

 

MortenTimm Smykke Åbne/lukke

For at åbne armbåndet: Punkt 1 & 2 Trækkes væk fra hinanden.

For at lukke armbåndet: Punkt 3 & 4 Trækkes væk fra hinanden.